Jeden kachní kus o hmotnosti 1,8-2,7 kg Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti Volitelné: hoisin omáčka podle chuti
Návod pro přípavu:
Předehřejte troubu na 160 °C. Odstraňte vnitřnosti a krk z dutiny kachny a uchovejte je na vývar. Odřízněte přebytečný tuk z kachny. Umístěte kachnu na rošt v hlubokém pekáči prsy nahoru a ochuťte solí a pepřem. Pekáč vložte do trouby a pečte 2 hodiny, aniž byste s kachnou hýbali.
Vyjměte kachnu z trouby a ostrým nožem propíchněte kůži po celé ploše prsou a stehen. Vraťte kachnu zpět do trouby a pečte další 1 až 2 hodiny, nebo dokud teploměr vložený do stehna nezaznamená přibližně 155 °C.
Zvyšte teplotu trouby na 230 °C a pečte, dokud kachna nezíská zlatohnědou a křupavou kůrku, 15 až 30 minut.
Opět opatrně vyjměte pekáč z trouby a přeneste kachnu na prkénko. Nechte tuk v pekáči vychladnout a poté jej uložte do chladničky. (Je to výborný tuk na vaření.)
Nechte kachnu několik minut odpočinout, poté ji roztrhněte na kousky pomocí dvou vidlic. Přidejte podle chuti hoisin omáčku.